Tonhallal, pirított koktélparadicsommal és grillezett cukkinivel töltött focaccia
Hozzávalók
4 személyre:
1 közepesen vastag kerek vagy szögletes focaccia, vagy több kisebb focaccia
2 x 120 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
100 g Datterino koktélparadicsom
100 g grill cukkini
200 g mozzarella
30 g extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
egy csipet oregánó
só és bors ízlés szerint
1 közepesen vastag kerek vagy szögletes focaccia, vagy több kisebb focaccia
2 x 120 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
100 g Datterino koktélparadicsom
100 g grill cukkini
200 g mozzarella
30 g extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
egy csipet oregánó
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, olívaolajon pirítsuk meg az összetört fokhagymát egy kis méretű, tapadásmentes serpenyőben, és adjuk hozzá a koktélparadicsomokat, amikor a fokhagyma már kezd aranybarnára pirulni. Sóval, borssal és egy csipet oregánóval ízesítsük, és 6 percig főzzük nagy lángon. Vegyük ki a fokhagymát.
2. Vízszintesen vágjuk félbe a focacciát és töltsük meg a szeletelt mozzarellával, paradicsommal és a levével, cukkinivel és morzsolt tonhallal.
3. Legfeljebb 5 percig süssük a focacciát sütőben, amíg ropogós nem lesz, és a mozzarella meg nem olvad egy kicsit. Szeleteljük fel, és melegen tálaljuk.