Tonhalas tészta


Hozzávalók
400 g spagetti tészta
3 db 80g-os Rio Mare tonhal extra szűz olívaolajban
1 lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
egy csipet chili paprika
40 g extra szűz olívaolaj
1 evőkanál sós lében tartósított kapribogyó
só ízlés szerint
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Egy nagy fazékban forralj vizet. A forrásban lévő vízhez add hozzá a sót és a tésztát, majd főzd „al dente” állagúra.
2. Miközben a tészta fő karikázd fel a lilahagymát, vágd apróra a petrezselymet, tisztítsd meg a fokhagymát és vágd ketté. A kapribogyókat öblítsd le vízzel.
3. A lilahagymát, a fokhagymát és a chili paprikát pirítsd meg olívaolajon egy nagy serpenyőben. Add hozzá a kapribogyókat, a tonhalat és a tonhal olívaolajából egy keveset.
4. Szűrd le a tésztát, és miközben még „al dente”, kapcsold le a lángot, és a tészta főzővizéből tegyél félre egy keveset. A megfőtt tésztát a szósszal együtt öntsd egy edénybe, add hozzá a félretett főzővizet, és addig keverd össze, amíg a spagetti csúszós nem lesz.Szórd meg petrezselyemmel, vedd ki a fokhagymát, és azonnal tálalhatod.