Tonhalas spagetti pisztáciával és narancshéjjal
Hozzávalók
4 személyre:
350 g spagetti
2 x 80 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
20 g hántolt pisztácia
1 narancs
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
40 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
350 g spagetti
2 x 80 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
20 g hántolt pisztácia
1 narancs
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
40 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Forraljunk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá sót, amikor a víz forrni kezd. Öntsük bele a spagettit és főzzük „al dentére”.
2. Amíg a tészta fő, aprítsuk fel a pisztáciát, reszeljük le a narancsot és aprítsuk fel a petrezselymet.
3. Vágjuk félbe és pirítsuk meg a fokhagyma gerezdet egy nagy serpenyőben egy kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a leszűrt tésztát és néhány kanálnyit a tészta főzővizéből, majd egy percig pirítsuk az összetevőket.
4. Adjuk hozzá a tonhalat, a pisztáciát, a narancshéjat és a petrezselymet. Sok borssal ízesítsük, vegyük ki a fokhagymát, alaposan keverjük el az egészet, majd tálaljuk.