Tonhalas rizssaláta
Hozzávalók
4 személyre
250 g előfőzött rizs
2 x 80 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
200 g koktélparadicsom
50 g szárított paradicsom olívaolajban
100 g articsóka olívaolajban
200 g mozzarella
2 sárgarépa
40 g extraszűz olívaolaj
1 tk. oregánó
só és bors ízlés szerint
250 g előfőzött rizs
2 x 80 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
200 g koktélparadicsom
50 g szárított paradicsom olívaolajban
100 g articsóka olívaolajban
200 g mozzarella
2 sárgarépa
40 g extraszűz olívaolaj
1 tk. oregánó
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg a rizst.
2. Amíg fő a rizs, hámozzuk meg és először hosszában vágjuk fel, majd szeleteljük vékonyra a sárgarépát. Vágjuk félbe a paradicsomot és az articsókát, kockázzuk fel a mozzarellát, daraboljuk fel a szárított paradicsomot, végül keverjünk össze mindent egy tálban.
3. Szűrjük le a megfőtt rizst, a hűtéshez és a keményítő eltávolításához öblítsük át hideg folyó víz alatt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.
4. Locsoljuk meg olajjal, ízesítsük egy kis sóval és borssal, majd óvatosan forgassuk össze. Tegyük hozzá a jól lecsepegtetett, aprított tonhalat.
5. Egy kis extra ízélmény kedvéért tálaljuk majonézzel.