Tonhalas-póréhagymás carbonara spagetti
Hozzávalók
4 személyre:
2 x 80 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
350 g spagetti
2 póréhagyma
2 tojássárgája és 1 egész tojás
2 ek. reszelt parmezán sajt
50 g olívaolaj
1 zsenge petrezselyem
só és bors ízlés szerint
2 x 80 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
350 g spagetti
2 póréhagyma
2 tojássárgája és 1 egész tojás
2 ek. reszelt parmezán sajt
50 g olívaolaj
1 zsenge petrezselyem
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Forraljunk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá sót, és főzzük a spagettit „al dentére”.
2. Amíg a tészta fő, mossuk meg és vékonyan szeleteljük fel a póréhagymát. Pirítsuk meg a póréhagymát olívaolajon egy tapadásmentes serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz, majd sózzuk meg.
3. Tegyük a tojássárgákat, az egész tojást és a parmezánt egy tálba és alaposan mixeljük össze. Adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és mixeljük egészen addig, amíg krémes állagot nem kapunk.
4. Öntsük a forró tésztát a tálba és alaposan forgassuk át, amíg a tészta át nem veszi a szósz ízeit. Forró póréhagymával és a leszűrt tonhallal díszítsük.
5. Szórjuk meg gazdagon fekete borssal és vágott petrezselyemmel.