Tonhal, csicseriborsó, avokádó és narancs saláta


Hozzávalók
4 adaghoz:
2 x 160 g Rio Mare tonhal olívaolajban
300 g főtt csicseriborsó
1 érett avokádó
1 narancs
100 g friss bébispenót
40 g extra szűz olívaolaj
20 g fenyőmag
só ízlés szerint
2 x 160 g Rio Mare tonhal olívaolajban
300 g főtt csicseriborsó
1 érett avokádó
1 narancs
100 g friss bébispenót
40 g extra szűz olívaolaj
20 g fenyőmag
só ízlés szerint
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Pirítsuk néhány percig a fenyőmagot nagy lángon egy kicsi, tapadásmentes serpenyőben aranybarna színűre.
2. Hámozzuk meg a narancsot, távolítsuk el a magokat, és vágjuk darabokra. Vágjuk félbe az avokádót, vegyük ki a magot és szedjük le a héjat, majd vágjuk darabokra.
3. Tegyük a csicseriborsót, az avokádót, a narancsdarabokat és a spenótot egy tálba. Olívaolajjal és egy cipet sóval ízesítsük. Rendezzük a salátát 4 külön tányérra.
4. Hozzáadjuk a jól lecsepegtetett, enyhén pelyhesített tonhalat és fenyőmaggal díszítjük.