Tarte flambè, avagy elzászi tonhalas-hagymás lepény
Hozzávalók
250 g liszt
150 ml langyos víz
2 x 160 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
1 fehérhagyma
200 g tejföl
100 g krémsajt
50 ml olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Öntsük a lisztet, a sót és az olívaolajat egy közepes tálba. Lassan keverjük bele a vizet, egy villával segítve, amíg a tészta össze nem áll. Ha a tészta túlságosan ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
2. Gyúrjuk simára a tésztát. Nyújtsuk ki a tésztát nagyon vékonyra. Béleljünk ki két sütőlapot alufóliával, majd csúsztassuk rájuk a tésztát.
3. Melegítsük elő a sütőt 240°C-ra. Vékonyra szeleteljük fel a hagymát, keverjük össze a tejfölt és a friss sajtot egy tálban, majd ízesítsük egy csipet sóval és nagy adag borssal.
4. Kenjük a tejfölös keveréket a tésztára, egyenletesen szórjuk meg hagymával, majd körülbelül 10 percig sütőben süssük. 2 perccel az előtt, hogy a lepény elkészülne, szórjuk a tetejére az aprított tonhalat, majd süssük tovább, amíg a lepény el nem készül.