Tagliatelle tészta citrom ízesítésű póréhagyma és tonhal mártással
Hozzávalók
350 g tagliatelle vagy más tészta
2 x 80 g Rio Mare tonhal extra szűz olívaolajban
2 póréhagyma
1 citrom
1 dl tej
40 g reszelt parmezán sajt
30 g vaj
20 g extra szűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Forraljunk fel egy nagy edény vizet, és csak akkor adjuk hozzá a sót, amikor a víz eléri a forráspontot. Öntsük a tagliatelle-t a forrásban lévő vízbe és főzzük meg.
2. Eközben mossuk meg és szeleteljük finomra a póréhagymát. Egy kis edényben az olajjal és a vajjal pároljuk meg, sózzuk, majd adjuk hozzá a tejet és néhány kanál vizet. Főzzük alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig. Vegyük le a keveréket a lángról, és villával kissé pépesítsük.
3. Zöldséghámozóval vágjunk hosszú csíkokat a citrom héjából. Blansírozzuk egy percig a citromhéj csíkjait, majd jól csepegtessük le és vágjuk Julienne csíkokra.
4. Öntsük a póréhagymamártást egy nagy serpenyőbe, adjunk hozzá néhány kanál tésztavizet, majd öntsük bele a jól lecsepegtetett tésztát. Adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, és egy percig keverjük a lángon.
5. Vegyük le a tésztát a lángról, és tegyük hozzá a tonhalat a kevés olajjal, a citromhéjjal és egy bőséges adag fekete borssal. Jól mozgasságuk át a tésztát, hogy a mártás mindenhol átjárhassa.