Spagetti “Alla Carbonara” tonhallal és cukkinivel


Hozzávalók
4 személyre
350g vastag spagetti
160 g Rio Mare tonhal olívaolajban
3 cukkini
2 tojássárgája és 1 egész tojás
4 evőkanál főzőtejszín
1 teáskanál reszelt parmezán sajt
40 g extraszűz olívaolaj
só
feketebors bőségesen
350g vastag spagetti
160 g Rio Mare tonhal olívaolajban
3 cukkini
2 tojássárgája és 1 egész tojás
4 evőkanál főzőtejszín
1 teáskanál reszelt parmezán sajt
40 g extraszűz olívaolaj
só
feketebors bőségesen
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Forralj fel jókora mennyiségű vizet, és amikor bugyborékolni kezd, szórjál bele sót.
2. Vágd fel a cukkinit vékony szeletekre, ezeket pedig pirítsd barnára az extraszűz olívaolajjal, ízesítsd egy kevés sóval
3. Dobd a spagettit a lobogva forró vízbe és főzd „al dente” (fogkemény) állagúra.
4. Verd fel a tojásokat egy edényben a főzőtejszínnel és a parmezánnal, keverd bele a tűzforró cukkiniket és a lecsöpögtetett tonhalat, majd a lecsöpögtetett tésztát.Keverd össze alaposan, hogy a tészta magába szívja a szószt.
5. Ízesítsd bőséges frissen őrölt feketeborssal, és tálald azonnal. Másképpen
Ízesítsd a tésztát friss bazsalikomlevéllel.