Sós pirítós tonhallal és csicseriborsó krémmel
Hozzávalók
4 személyre
200 g főtt csicseriborsó
1 gerezd fokhagyma
egy szál petrezselyem
tengeri só
feketebors
extraszűz olívaolaj
1 bio citrom
2 db 80g-os Rio Mare tonhal extra szűz olívaolajban
néhány friss bazsalikomlevél
néhány ág friss rozmaring
200 g baguette
friss kakukkfű a díszítéshez
200 g főtt csicseriborsó
1 gerezd fokhagyma
egy szál petrezselyem
tengeri só
feketebors
extraszűz olívaolaj
1 bio citrom
2 db 80g-os Rio Mare tonhal extra szűz olívaolajban
néhány friss bazsalikomlevél
néhány ág friss rozmaring
200 g baguette
friss kakukkfű a díszítéshez
Stampa Ricetta
Elkészítés
1.Robotgépben pürésítsd a csicseriborsót a fokhagymával, a friss rozmaringgal, a petrezselyemmel, a sóval, a citromlé felével és két evőkanál olívaolajjal.
2. Amikor a püré krémes állagúvá válik, szórd meg frissen őrölt feketeborssal. Csepegtesd le a tonhalat, tördeld darabokra és keverd össze a reszelt citromhéjjal és a felaprított bazsalikommal.
3. A baguette-t szeleteld fel, a szeleteket pirítsd meg.
4. Kenjd a csicseriborsó krémet a baguette-szeletekre, mindegyikre helyezz egy darab tonhalat, szórd meg friss kakukkfűvel és reszelt citromhéjjal.