Rozskenyér crostini grillezett körtével és makrélafilével
Hozzávalók
4 személyre
8 szelet rozskenyér
1 fej vörös radicchio saláta
2 körte
4 konzerv 125g-os Rio Mare makrélafilé olívaolajjal
200 g caprino sajt (lehetőleg light)
20 g fenyőmag
1 citrom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
frissen őrölt bors
8 szelet rozskenyér
1 fej vörös radicchio saláta
2 körte
4 konzerv 125g-os Rio Mare makrélafilé olívaolajjal
200 g caprino sajt (lehetőleg light)
20 g fenyőmag
1 citrom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
frissen őrölt bors
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Pirítsd meg a rozskenyérszeleteket.A körtéket hámozatlanul vágd gerezdekre, távolítsd el a magokat és grillezd meg egy tapadásmentes serpenyőben, ezt követően grillezd meg a radicchio leveleket is.
2. Pirítsd meg a fenyőmagokat egy másik, kis serpenyőben. Tedd a caprino sajtot egy keverőtálba, locsold meg citromlével, tedd hozzá a borsot és pár kanál extraszűz olívaolajat és keverd addig, amíg egy krémes szószt nem kapsz.
3. A crostinikat tedd egy tálalóedényre: mindegyik szeletre tegyél a salátából, arra kanalazd rá a krémes caprino mártást, erre fektesd a sült körteszeletet, a lecsöpögtetett makrélafiléket, végül pedig szórd meg pirított fenyőmaggal.