Rozmaringos Mantovana tökpüré makrélával
Hozzávalók
2 konzerv 125g Rio Mare Makrélafilé olívaolajban
1 kg Mantovana tök
1 kis burgonya
2-3 szelet hagyma
2 rozmaringág
zöldség alaplé
extraszűz olívaolaj
só
rózsabors
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Főzd meg a burgonyát héjában enyhén sós vízben. Tekerd a tököt alumíniumfóliába, és forró (180°C) sütőben süsd 20-25 percig, amíg a húsába könnyedén bele tudsz szúrni egy fogpiszkálót. Vedd ki a tököt a sütőből, magozd ki és vágd fel.
2. Egy kicsi, de nehéz serpenyőben keverd össze 5 evőkanál olívaolajon a hagymaszeleteket és a rozmaringágat.Főzd alacsony lángon, ne süsd, hiszen csak így olvadnak egybe az ízek.Szűrd le az olajat, és tedd félre.
3. Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel és tedd bele egy turmixgépbe a tökdarabokkal együtt. Pürésíts össze mindent, miközben fokozatosan hozzáadod az aromás olajat, és, ha szükséges, némi forró zöldség alaplét: egy sűrű krémet kell kapnod a végén. Ízesítsd sóval, majd kanalazd a krémet külön tálkákba.
4. Szórd meg extraszűz olívaolajban eltett Rio Mare grillezett makrélafilével, majd díszítsd friss rozmaringágakkal és némi rózsaborssal.