Rizs édes-savanyú zöldségekkel és grillezett makrélával
Hozzávalók
4 adaghoz:
4 x 120 g Rio Mare Grillezett makréla extra szűz olívaolajban
200 g basmati rizs
2 cukkini
2 sárgarépa
1 lilahagyma
1 sárga paprika
50 g extra szűz olívaolaj
néhány szál kakukkfű
só és bors ízlés szerint
4 x 120 g Rio Mare Grillezett makréla extra szűz olívaolajban
200 g basmati rizs
2 cukkini
2 sárgarépa
1 lilahagyma
1 sárga paprika
50 g extra szűz olívaolaj
néhány szál kakukkfű
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Forraljunk fel egy közepes méretű edény vizet, és sózzuk, amikor a víz eléri a forráspontot. Öntsük bele a rizst, főzzük készre, majd csepegtessük le.
2. Eközben az összes megpucolt, megmosott zöldséget vágjuk fel apró darabokra. Az olívaolajon pároljuk meg a zöldségeket egy tapadásmentes serpenyőben a kakukkfűágacskákkal együtt gyakori kevergetés mellett. Fűszerezzük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a főtt rizst, és egy percig melegítés mellet kevergessük.
3. A forró rizs tetejére rakjuk rá a grillezett makrélafiléket és díszítsük egy kevés, friss kakukkfűvel.