Piadina Insalatissime mexikói tonhalsalátával és squacquerone sajttal

Hozzávalók

4 személyre
2 konzerv 160g-os Rio Mare Insalatissime mexikói tonhalsaláta
250 g romagnai squacquerone sajt
400 g nullás liszt, plusz egy kevés a konyhapult kilisztezésére
60 g sertészsír
kb. 200 ml víz
½ teáskanál só
120 g rukkola
2 paradicsom
extraszűz olívaolaj
só ízlés szerint

Stampa Ricetta

Megosztom a receptet

Elmondom a barátaimnak

Felhasznált termék

Tudj meg többet

Elkészítés

    1.Egy tálban morzsold össze a felkockázott hideg zsírt és a lisztet addig, amíg durva, morzsás állagot nem kapsz. Adj hozzá sót és a víz felét, gyúrd össze a tésztát, miközben a víz másik felét fokozatosan hozzáadod; ezt addig folytasd, míg puha tésztát nem kapsz (a liszt minőségétől függően lehet, hogy kicsivel kevesebb vagy több lisztet kell hozzáadnod).

    2. Formáld golyóvá a tésztát, fedd le fóliával és hagyd pihenni. Eközben kockázd fel a paradicsomokat, helyezd egy tálba és ízesítsd egy kevés olajjal és csípős chili paprikával. Miután a tészta eleget pihent, vágd négy részre, és mindegyiket formáld golyóvá. Lisztezd be a konyhapultot, és nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra.

    3. Szaggass belőle pár milliméter vastagságú korongokat. Egyesével süsd ki a piadinákat egy serpenyőben, oldalanként pár percig: akkor fordíthatod meg a piadinát, ha a serpenyő felőli oldalán aranyszín buborékokat látsz.

    4. Miközben a maradék piadinákat készíted elő, helyezd a már elkészülteket a 80°C-ra előmelegített sütőbe. Kend meg őket squacquerone sajttal, tegyél rá rukkolaleveleket, pácolt paradicsomot és a Rio Mare Insalatissime mexikói tonhalsalátát.Hajtsd félbe, és már tálalhatod is.

A legolvasottabb receptek