Makrélafilé gyömbéres sárgarépával és citromhéjjal
Hozzávalók
3 x 125 g-os Rio Mare Makrélafilé olívaolajban
400 g sárgarépa
egy darab gyömbér
1 hagyma
1 kezeletlen héjú citrom
1 kis csokor petrezselyem
4 ek. sűrű joghurt
40 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Vékonyra szeleteljük fel a hagymát, hámozzuk meg a répákat és vágjuk fel vagy reszeljük le őket nagy lyukú reszelőn.
2. Olajon pirítsuk meg a hagymát egy serpenyőben, amíg aranyszínű nem lesz. Adjuk hozzá a répát, sózzuk meg, tegyünk hozzá néhány kanál vizet, fedjük le, és kis lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a répa megpuhul. Adjuk hozzá a hámozott, reszelt gyömbért, majd vegyük le a serpenyőt a tűzről és egy villával törjük össze a répát.
3. Aprítsuk fel a petrezselymet és adjuk hozzá a joghurthoz egy csipet sóval és borssal.
4. Helyezzük a sárgarépákat és a makrélafiléket 4 külön tányérra. Kanalazzuk rá a joghurtos mártást a répákra, és végül néhány csík citromhéjjal vagy reszelt citromhéjjal egészítsük ki az ételt.