Linguine tészta tonhalmártással és borsóval
Hozzávalók
4 fő részére
1 darab Rio Mare tonhal olívaolajban 160 g
350 g linguine tészta
1 sárgarépa
1 szár zeller
1/2 hagyma
200 g fagyasztott borsó
100 g paradicsompüré
40 g extra szűz olívaolaj
egy szál petrezselyem
só
1 darab Rio Mare tonhal olívaolajban 160 g
350 g linguine tészta
1 sárgarépa
1 szár zeller
1/2 hagyma
200 g fagyasztott borsó
100 g paradicsompüré
40 g extra szűz olívaolaj
egy szál petrezselyem
só
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Egy edényben forraljunk fel sok sós vizet. Tisztítsuk meg a zöldségeket, kockázzuk fel a sárgarépát, szeleteljük fel a zellert és aprítsuk fel a hagymát és a petrezselymet.
2. A sárgarépát, a zellert és a hagymát pirítsuk meg az olajon, amíg egy kicsit megpirulnak, majd adjuk hozzá a borsót és a paradicsompürét. Sóval ízesítsük és főzzük körülbelül 10 percig. Ha kész, adjuk hozzá a lecsöpögtetett tonhalat és a petrezselymet.
3. Öntsük a tésztát a forrásban lévő vízbe, és ha elkészült szűrjük le. A kész tésztát tegyük tányérra majd tálaljuk a mártással.