Házi tonhalpástétom


Hozzávalók
4 személyre:
2 x 60 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
100 g ricotta
100 g vaj
1 ek. kapribogyó
4 szardellafilé olajban vagy 1 ek. szardellakrém
A pástétom mellé:
fekete kenyér
1 kezeletlen héjú citrom
1 szál petrezselyem
1/2 gerezd fokhagyma
2 x 60 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
100 g ricotta
100 g vaj
1 ek. kapribogyó
4 szardellafilé olajban vagy 1 ek. szardellakrém
A pástétom mellé:
fekete kenyér
1 kezeletlen héjú citrom
1 szál petrezselyem
1/2 gerezd fokhagyma
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Alaposan szűrjük le a tonhalat és tegyük egy tálba a ricottával, a kockára vágott vajjal, a szardellafilével és a kapribogyókkal. Keverjük össze ezeket az alapanyagokat, hogy egy sima, krémes állagot kapjunk.
2. Az elegyet tegyük bele egy cseréptálba, és tálalás előtt 1 órán keresztül hűvös helyen tároljuk.
3. Vágjuk apróra a fokhagymát, a petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Szeleteljük fel és enyhén pirítsuk meg a kenyeret. A pirított kenyérszeletekre rakjunk a pástétomból, és az apróra vágott fokhagymával, citromhéjjal és petrezselyemmel díszítsük.