Grapefruitos quinoa saláta makrélával


Hozzávalók
4 személyre
300 g quinoa
2 x 120 g Rio Mare Grillezett makrélafilé
2 rózsaszín grapefruit
40 g hámozott pisztácia
2 ek. Taggiasche magozott olívabogyó
1 kezeletlen héjú citrom
egy kis csokor petrezselyem
néhány ág kakukkfű
40 g extraszűz olívaolaj
só ízlés szerint
300 g quinoa
2 x 120 g Rio Mare Grillezett makrélafilé
2 rózsaszín grapefruit
40 g hámozott pisztácia
2 ek. Taggiasche magozott olívabogyó
1 kezeletlen héjú citrom
egy kis csokor petrezselyem
néhány ág kakukkfű
40 g extraszűz olívaolaj
só ízlés szerint
Stampa Ricetta

Elkészítés
1. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet, és főzzük meg a quinoát. Hűtsük le hideg folyó víz alatt, majd óvatosan szűrjük le és locsoljuk meg az olívaolajjal.
2. Hámozzuk meg a grapefruitot, és távolítsuk el a cikkeket borító külső hártyát. Szedjük szét cikkekre. Aprítsuk durvára a pisztáciát és a petrezselymet. Reszeljük le vagy vágjuk fel apró csíkokra a citrom héját ügyelve arra, hogy ne keveredjen bele a héj keserű része.
3. Tegyük egy tálba a quinoát, az olívabogyót, a pisztáciát, a petrezselymet, a citromhéjat, az ágról leszedett kakukkfűleveleket és a grapefruitot. Óvatosan keverjük össze, majd tegyük rá a grillezett makrélafiléket. Tálaljuk azonnal.