Értékes erőforrások
Kiváló fehérjeforrás
Magas fehérjetartalmának köszönhetően 100g lecsöpögtetett tonhal egy egészséges felnőtt napi fehérjeszükségletének kb. az egytizedét fedezi.
A szervezetbe könnyen beépülő „értékes” fehérjék nélkülözhetetlen szerepet töltenek mivel segítik a szövetek felépülését és támogatják a sejtmegújító folyamatokat.
100 g tonhal olívaolajban 18,5g fehérjét tartalmaz, többet mint amennyit egy ugyanilyen súlyú friss marhaszelet. Gondolj arra, hogy egy felnőtt szervezete annyi gramm fehérjét igényel naponta, mint amennyi a testsúlya kilogrammban kifejezve.
Kétség sem fér hozzá, hogy a tonhal ideális megoldás egy kiegyensúlyozott, egészséges és könnyű étrend garantálására. Mivel az általunk kínált tonhal nem tartalmaz kötőszövetet, így könnyebben emészthető, nyugodtan fogyaszthatják gyermekek és idősek is.
Néhány halfajta fehérjéi különösen gazdagok argininben, vagyis abban az aminosavban, amelyet a szervezet a hatékony keringésért és az artériák falainak atherosclerosis elleni védelméért felelős nitroxid (NO) előállítására használ.Néhány kis peptidnek is van antioxidáns hatása.
A kalcium után a foszfor az egyik legfontosabb ásványi anyag. Ez a két tápanyag szoros együttműködésben képezi az erős csontok és fogak építőanyagát. A foszfor alapvető szerepet játszik a központi idegrendszer egyensúlyának a megőrzésében.
A megfelelő foszforbevitel biztosítása érdekében a táplálkozástudósok napi 800 milligramm fogyasztását javasolják. 100 g tonhal olívaolajban biztosítja a napi szükséglet nagyjából 20%-át.A tonhal a legmagasabb foszfortartalmú fajták közé tartozik.