Parmezános mini muffin Rio Mare tonhalas Patéval
Hozzávalók
12 muffinhoz
2 darab Rio Mare Paté tonhal 100g
120 g liszt
1 tojás
40 ml extra szűz olívaolaj
60 ml tej
40 g reszelt parmezán sajt
1/2 tasak instant élesztő sós pitékhez, só, bors
2 darab Rio Mare Paté tonhal 100g
120 g liszt
1 tojás
40 ml extra szűz olívaolaj
60 ml tej
40 g reszelt parmezán sajt
1/2 tasak instant élesztő sós pitékhez, só, bors
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. A tojást egy edényben felverjük elektromos habverővel, majd lassan kezdjük hozzáadni a tejet, a lisztet, az élesztőt és a parmezán sajtot. Egy percig alaposan dolgozzuk össze és közben adjuk hozzá az olajat, majd ízesítsük sóval és borssal.
2. Az elkészült keverékünket adagoljuk bele az enyhén kikent és lisztezett szilikon formákba és előmelegített sütőben körülbelül 12 percig 180 fokon süssük készre, amíg a muffinok felpuffandnak és aranyszínűvé válnak.
3. Amikor a muffinok már kihűltek, vegyük ki a formákból és nyomjunk rá Rio Mare Paté tonhalpástétomot. Végezetül tálalhatunk.