Görög burgonyás tonhalsaláta
Hozzávalók
4 személyre
2 x 160 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
700 g közepes nagyságú burgonya
1 újhagyma
30 g magozott fekete olívabogyó
1 ek. jól lecsepegtetett ecetes kapribogyó
egy kis csokor petrezselyem
40 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
2 x 160 g Rio Mare Tonhal olívaolajjal
700 g közepes nagyságú burgonya
1 újhagyma
30 g magozott fekete olívabogyó
1 ek. jól lecsepegtetett ecetes kapribogyó
egy kis csokor petrezselyem
40 g extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Mossuk meg a burgonyákat, majd főzzük meg forrásban lévő vízben nagyjából 30 perc alatt. Szeleteljük vékonyra az újhagymát, majd tegyük egy nagy tálba a kapribogyóval, olívabogyóval, olívaolajjal és a felaprított petrezselyemmel együtt. Adjunk hozzá néhány kanállal a burgonya főzővizéből.
2. Szűrjük le, hámozzuk meg és vágjuk szeletekre a burgonyát. Tegyük ezt is a tálba, és óvatosan keverjük össze. Ízesítsük egy kis sóval és borssal.
3. Csepegtessük le és aprítsuk fel a tonhalat, majd adjuk a burgonyához.