Orecchiette rapini brokkolival, calabriai tonhallal és chilivel
Hozzávalók
350 g orecchiette vagy ízlés szerinti tészta
2 x Rio Mare calabriai tonhal chili paprikával
800 g rapini brokkoli
100 g édesebb koktélparadicsom
2 szelet száraz kenyér
50 g extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Távolítsuk el a leveleket, majd szedjük a brokkolit rózsákra. Morzsoljuk durvára a száraz kenyeret, és vágjuk félbe a koktélparadicsomokat.
2. Pirítsuk meg az összenyomott fokhagyma gerezdet 30 g olívaolajon. Tegyük a rapini brokkolit a forrásban lévő vízbe és főzzük 5 percig. Szűrjük le a rapini brokkolit egy lyukacsos kanállal, tartsuk meg a vizet, és rakjuk a brokkolit serpenyőbe olajjal és fokhagymával. Adjuk hozzá a koktélparadicsomokat, és főzzük 2 percig, amíg az ízek össze nem állnak. Vegyük le a serpenyőt a tűzről.
3. Forraljuk fel a vizet, amiben a rapini brokkolit főztük, majd tegyük bele az orecchiettit. Amíg az orecchietti fő, pirítsuk meg a kenyérmorzsákat egy tapadásmentes serpenyőben a maradék olívaolajjal, amíg aranybarnára nem sülnek.
4. Tegyük vissza a serpenyőt a rapini brokkolival a főzőlapra, állítsuk közepes hőmérsékletre, és adjuk hozzá a brokkolihoz az orecchiettit egy kis főzővízzel. Adjuk hozzá a calabriai tonhalat chili paprikával, és 2 percig rázzogassuk, amíg el nem elegyedik. Zárjuk el a lángot, vegyük ki a fokhagymát, szórjuk meg a pirított kenyérmorzsával, majd tálaljuk.