Tonhalas quiche
Hozzávalók
4 személyre:
1 csomag készen kapható, kör alakú leveles tészta
2 x 80 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
150 g reszelt Ementáli sajt
40 g reszelt parmezán sajt
100 ml friss tejszín
3 tojás
1 szál petrezselyem
1 csomag készen kapható, kör alakú leveles tészta
2 x 80 g-os Rio Mare Tonhal olívaolajjal
150 g reszelt Ementáli sajt
40 g reszelt parmezán sajt
100 ml friss tejszín
3 tojás
1 szál petrezselyem
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra; béleljünk ki egy 24 cm-es piteformát alufóliával. Óvatosan egyengessük el a tésztát a formában. Az oldalakon alaposan nyomkodjuk le a tésztát, majd szurkáljuk meg az alapját egy villával. Süssük körülbelül 15 percig, amíg a tészta kiszárad, de nem barnul meg.
2. Tegyük a tojásokat és a tejszínt egy tálba, és alaposan mixeljük össze. Adjuk hozzá a leszűrt, apróra tört tonhaldarabokat, a sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Mixeljük tovább, majd a keveréket öntsük rá az enyhén megsült tésztára. Tegyük vissza a piteformát a sütőbe, és egészen addig süssük, amíg a teteje fel nem emelkedik és aranybarna nem lesz. A quiche-t melegen és szobahőmérsékleten is fogyaszthatjuk.