Gyömbérrel ízesített makrélafilés paprikás tészta
Hozzávalók
320g teljes kiőrlésű rövid tészta
2 konzerv 125 g Extraszűz Rio Mare makrélafilé olívaolajban
1 kis gyömbér
1 gerezd fokhagyma
7 olajban pácolt, aszalt paradicsom
1 mogyoróhagyma
1 sárga paprika
3 evőkanál teljes kiőrlésű, száraz kenyérmorzsa
1 szár bazsalikom
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
Stampa Ricetta
Elkészítés
1. Forralj fel egy nagy fazék enyhén sós vizet, majd főzd a tésztát "al dente" állagúra. Közben pirítsd meg a kenyérmorzsát egy tapadásmentes serpenyőben.
2. Aprítsd fel a gyömbért és a sárga paprikát, vágd fel a mogyoróhagymát, majd süsd össze őket az aszalt paradicsommal és a fokhagymával, közben adj hozzá 1 evőkanál vizet és 2 evőkanál extraszűz olívaolajat.
3. Szűrd le az "al dente" állagú tésztát, mosd meg hideg vízsugár alatt, hogy csökkentsd a keményítő mennyiségét, majd add hozzá a tűzről levett sült zöldségekhez.Kapcsold be a lángot, add hozzá a maradék evőkanál extraszűz olívaolajat, hogy elkeveredhessenek az ízek, majd tálald. Szórd meg a leszűrt makrélafilével, a pirÍtott kenyérmorzsával és némi bazsalikomlevéllel.